Σελίδες

Τετάρτη, 27 Απριλίου 2016

Χρόνια Πολλά !!


Σάββατο, 23 Απριλίου 2016

Χρυσοπλήρωσε ο ΟΛΠ τον Δήμο Κερατσινίου, για τα ανταποδοτικά τέλη !!


Ο  δικαστικός αγώνας που είχε ξεκινήσει ο προηγούμενος δήμαρχος Κερατσινίου –Δραπετσώνας , Λουκάς Τζανής , ενάντια στην "αποικιοκρατική λειτουργία του ΟΛΠ" σε βάρος της πόλης του  και ήταν η πρώτη φορά που δημοτική αρχή  της συγκρουόταν μαζί του , δικαιώθηκε πλήρως.
Πριν λίγες ημέρες μπήκαν  στα ταμεία του δήμου 6.800.000 ευρώ, απο τον ΟΛΠ.
« Χρήματα που τα έχει ανάγκη η πόλη και οι άνθρωποι της, σε αντίθεση με την COSCO που εκτός από το ότι έχει στα χέρια της πια ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Μεσογείου και καρπώνεται κοντά στα 60.000.000 που βρίσκονται στα ταμεία του ΟΛΠ» , όπως αναφέρει ο νυν δήμαρχος κ. Βρετάκος , που είχε εκλεγεί με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.
«Είμαστε χαρούμενοι, αναφέρει ,  για αυτή τη νίκη του δήμου. Μια νίκη που ήρθε μετά από μια συντονισμένη και καλά μελετημένη προσπάθεια δημοτικής αρχής και εργαζομένων. 
Σε νομοθέτημα που πέρασε από την Ελληνική Βουλή το Δεκέμβρη και που από δω και πέρα απαλλάσσει την COSCO από την υποχρέωση να πληρώσει ανταποδοτικά τέλη, σε αντίθεση από το φτωχό συμπολίτη μας που είναι υποχρεωμένος να πληρώνει αλλιώς θα του κοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα. 
Η δημοτική αρχή αγωνίστηκε για να μπει η πρόταση ότι αυτή η απαράδεκτη ρύθμιση δεν αφορά τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις αναγκάζοντας έτσι τους Κινέζους να πληρώσουν. 
Η δημοτική αρχή με την απόφαση της να δεσμευτούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του ΟΛΠ προχώρησε με επιθετικό τρόπο τις διεκδικήσεις της αναγκάζοντας τη Διοίκηση του ΟΛΠ να προσφύγει σε ασφαλιστικά μέτρα και να χάσει».

Σάββατο, 16 Απριλίου 2016

ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ .... ΛΕΜΕΣΟΥ ΚΥΠΡΟΥ (Μετά την Ιδιωτικοποίηση) !!


Η oλομέλεια της Κυπριακής Βουλής ενέκρινε τους κανονισμούς για την αποκρατικοποίησή του λιμένα της Λεμεσού.
Όσον αφορά τα δικαιώματα των εργαζομένων: 
Οι εργαζόμενοι θα παραμείνουν υπάλληλοι στην Αρχή Λιμένων ή με δυνατότητα απόσπασης των εργαζομένων σε Δημόσια Υπηρεσία.
Επίσης εγκρίθηκε Σχέδιο Εθελούσιας Αφυπηρέτησης των εργαζομένων στην Αρχή Λιμένων.