Σελίδες

Τετάρτη, 30 Απριλίου 2014

Ο Δήμαρχος Πειραιά, με τους εργαζόμενους στον ΟΛΠ !!


Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, συνοδευόμενος από υποψηφίους Δημοτικούς και Κοινοτικούς Συμβούλους, επισκέφθηκε το λιμάνι του Πειραιά και συνομίλησε με εργαζόμενους του ΟΛΠ.

Ο κ. Μιχαλολιάκος μιλώντας στους εργαζόμενους, τόνισε μεταξύ άλλων:
«Σας ευχαριστώ για τη θερμή και συγκινητική υποδοχή σας. Με τους περισσότερους από εσάς, γνωριζόμαστε με τα μικρά μας ονόματα. Δεν σας γνωρίζω τώρα ως νεοφώτιστος υποψήφιος. Μας συνδέουν αισθήματα φιλίας, συνεργασίας χρόνων και κοινοί στόχοι για την πόλη που ζούμε και αγαπάμε.
Για άλλη μια φορά, σας επαναλαμβάνω τη σταθερή μας θέση ως Δημοτική Αρχή: Το λιμάνι του Πειραιά δεν πωλείται. Η ψυχή του Πειραιά δεν πωλείται. Είναι το εθνικό μας λιμάνι και η σημαία μας. Ζητάμε οι μετοχές της ΟΛΠ ΑΕ να περιέλθουν στο Δήμο Πειραιά με δέσμευση να μην πωληθούν. Θέση μας είναι όχι μόνο να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας αλλά να δημιουργηθούν και νέες γύρω από τη Ναυτιλία και τον Τουρισμό. Λιμάνι και πόλη είναι ένα. Στόχος μας είναι να “γκρεμίσουμε” το τείχος που χωρίζει την πόλη από το λιμάνι και η πρόσβαση να είναι ελεύθερη στους πολίτες όπως ήταν στο παρελθόν και θυμόμαστε όλοι μας.»
Οι εργαζόμενοι, ευχαρίστησαν τον κ. Μιχαλολιάκο για τις θέσεις του για το λιμάνι του Πειραιά και τις μετοχές της ΟΛΠ Α.Ε, και του ευχήθηκαν κάθε επιτυχία στο έργο του.


Δευτέρα, 28 Απριλίου 2014

Έξι συνολικά, οι εκδηλώσεις ενδιαφέροντος για τον ΟΛΠ !!


Έξι επενδυτικά σχήματα υπέβαλαν σήμερα, ημέρα λήξης της προθεσμίας, αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την απόκτηση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου της «Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ)».

Όπως ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ, πρόκειται για τα εξής επενδυτικά σχήματα:

• APM Terminals B.V.
• Cartesian Capital Group, LLC
• COSCO (Hong Kong) Group Limited
• International Container Terminal Services, Inc
• Ports America Group Holdings
• Utilico Emerging Markets Limited

Στο αμέσως επόμενο διάστημα, οι σύμβουλοι αξιοποίησης θα αξιολογήσουν τις υποβληθείσες αιτήσεις και θα υποβάλουν την εισήγησή τους στο ΤΑΙΠΕΔ, σχετικά με τους υποψηφίους που πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής στην επόμενη φάση του διαγωνισμού.

Πηγή: ΑΠΕ

Σήμερα «κλείνει» η προθεσμία, για τον ... ΟΛΠ

Σήμερα στο Λονδίνο, «κλείνει» η προθεσμία της πρώτης φάσης του διαγωνισμού για την υποβολή των υποψηφιοτήτων για το μετοχικό ποσοστό του ΟΛΠ που έχει περάσει υπό τον έλεγχο του ΤΑΙΠΕΔ το οποίο και θα προσδιορίσει την αποκρατικοποίηση του Οργανισμού.
Μέχρι σήμερα «κοινό μυστικό» αποτελεί το γεγονός ότι για το εν λόγω ποσοστό θα εκδηλώσει ενδιαφέρον η COSCO ενώ επίσης ανοικτό είναι και το θέμα της υποβολής και άλλων προτάσεων. Επ αυτού το τελευταίο διάστημα έχει αναπτυχθεί μία πλειάδα σεναρίων με επικρατέστερη περίπτωση αυτή της κατάθεση πιθανώς δεύτερης υποψηφιότητας από Κινεζικών συμφερόντων consortium αλλά και επενδυτικού ομίλου στοιχεία του οποίου έχουν διαρρεύσει στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο.
Ωστόσο οι προδιαγραφές που έχουν τεθεί εκ των πραγμάτων, σύμφωνα με εκτιμήσεις εμπειρογνωμόνων, «αποκλείει» περιπτώσεις που δεν διαθέτουν εμπειρία σε λιμενικού χειρισμούς ή δεν ενυπάρχει- καλύπτεται στο όποιο ενδιαφερόμενο σχήμα η συγκεκριμένη προδιαγραφή.
Η αξιολόγηση των όποιων προσφορών κατατεθούν θα οδηγήσει στην δεύτερη φάση με τις οικονομικές προσφορές οι οποίες επίσης θα αξιολογηθούν αναλόγως και με βάση τα δεδομένα που έχουν τεθεί για το τίμημα κατακύρωσης.

Τα νέα μέλη, της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων .....


Συγκροτήθηκε στις 14 Απριλίου με Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ), που δημοσιεύθηκε βεβαίως, ως ο Νόμος ορίζει, αλλά δεν δημοσιοποιήθηκε, ως είθισται, η Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων :

1.    Κωνσταντίνος Μουτζούρης του Ιωάννη, Καθηγητής και πρώην Πρύτανης 
Ε.Μ.Π., Πρόεδρος, 
2. Δημήτριος Μπαντιάς του Παρασκευά, Επίτιμος Αρχηγός Λιμενικού Σώματος-
Ελληνικής Ακτοφυλακής-Ναύαρχος (ε.α.), Αντιπρόεδρος,
3. Γεώργιος Παπαδόπουλος του Τριαντάφυλλου, Δικηγόρος, Εισηγητής,
4. Μαρία-Ιωάννα Παρασκευά του Βασιλείου, Δικηγόρος, Εισηγήτρια, 
5. Αντώνιος Πιτσουλάκης του Εμμανουήλ, Αντιναύαρχος Λιμενικού Σώματος-
Ελληνικής Ακτοφυλακής (ε.α.), μέλος,
6. Ιωάννης Σακελλαριάδης του Δημητρίου, Χημικός-Στέλεχος Επιχειρήσεων, 
μέλος,
7. Κωνσταντίνα Δημητρακοπούλου του Ανδρέα, Δικηγόρος, μέλος,
8. Αντωνία Σέργη του Ιακώβου, Δικηγόρος, μέλος,
9. Κρίτων-Αθανάσιος Βαλλεράς του Στεφάνου, Πυρηνικός Μηχανικός-Σύμβουλος Επιχειρήσεων, μέλος.

Πέμπτη, 24 Απριλίου 2014

Ξανά στον ΟΛΠ, ο «Πειραιάς Νικητής» !!


Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΟΛΠ κ. Ανωμερίτη είχαν σήμερα ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης και ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Βαγγέλης Μαρινάκης.
Ο πρόεδρος του ΟΛΠ παρουσίασε τα ζητήματα του λιμανιού στους εκπροσώπους του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής». Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Μώραλης δήλωσε:
«Είχαμε μια αναλυτική ενημέρωση για όλα τα θέματα και προέκυψε ταύτιση απόψεων σε τρία βασικά σημεία τα οποία θα αποτυπωθούν και στο πρόγραμμά μας: πρώτον ότι είναι άρρηκτα συνδεδεμένη η ανάπτυξη της πόλης με την ανάπτυξη του λιμανιού, δεύτερον ότι θα πρέπει το ελληνικό λιμενικό σύστημα να ακολουθήσει το ευρωπαϊκό λιμενικό σύστημα, που σημαίνει ότι οι μετοχές θα πρέπει να παραμείνουν στο δημόσιο, στην αυτοδιοίκηση και στα επιμελητήρια και τρίτον, ότι πρέπει να γίνονται παραχωρήσεις για χρήση σε πολλούς διαφορετικούς ιδιώτες. Αυτή ήταν η θέση μας από την αρχή. Ανανεώσαμε το ραντεβού μας για μια νέα συνάντηση καθώς τα θέματα είναι πολλά και σύνθετα».

Τρίτη, 15 Απριλίου 2014

Η Συνεδρίαση της Επιτροπής της Βουλής, για τον ΟΛΘ !! (Βίντεο)


ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ( ΟΜ. Υ. Λ. Ε )

Οδ. Ανδρούτσου 1 & Κανάρη, 18648-Δραπετσώνα, Τηλ.: 210-4630446, Fax : 210-4614655
E-mail : omyle@olp.gr, website : www.omyle.gr


Πειραιάς 15.04.2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ


Η ΟΜ.Υ.Λ.Ε. από κοινού με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά και το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά καταθέτει στο Συμβούλιο της Επικράτειας αίτηση ακύρωσης κατά της προκήρυξης του ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση του ΟΛΠ.
Η αίτηση ακύρωσης στρέφεται κατά της από 05-03-2014 πρόσκλησης για την εκδήλωση ενδιαφέροντος αναφορικά με την απόκτηση πλειοψηφικής συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο του ΟΛΠ.

Η ΟΜ.Υ.Λ.Ε. τόσο για τον ΟΛΠ όσο και για τον ΟΛΘ θα εξαντλήσει παράλληλα με τους συνδικαλιστικούς αγώνες όλες τις νομικές δυνατότητες προκειμένου να ακυρωθεί η ιδιωτικοποίηση των λιμανιών.ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑΙΠΕΔ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΞΕΠΟΥΛΩΝΤΑΣ ΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ


Η Κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ εκφυλίζουν τις διαδικασίες του κοινοβουλίου, περιφρονούν προκλητικά τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των βουλευτών που εξέφρασαν στην αρμόδια επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της Βουλής, την πλήρη αντίθεση τους στην πώληση του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΘ, όπως έγινε  προηγούμενα και με τον ΟΛΠ.

Παραγνωρίζουν την καθολική αντίθεση όλων των κοινωνικών δυνάμεων, των παραγωγικών φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, ολόκληρου του συνδικαλιστικού κινήματος και προχώρησαν σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πώληση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΘ όπως και στην περίπτωση του ΟΛΠ.

Εκτός από το πολιτικό έγκλημα ξεπουλήματος των Λιμανιών, προχώρησαν και στην κατάλυση της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας αφού παραβίασαν όπως προκύπτει ξεκάθαρα από τα πρακτικά της Βουλής την “ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΔΕΔΗΛΩΜΕΝΗΣ”.

Το ΤΑΙΠΕΔ με την κάλυψη της κυβέρνησης την εντολή των δανειστών λειτουργεί υπεράνω της Βουλής και παραβιάζει την Δημοκρατική νομιμότητα. Σπέρνουν ανέμους και σύντομα θα θερίσουν θύελλες.

Είναι φανερό ότι οι διακηρύξεις προσέλκυσης ενδιαφέροντος για την πώληση του ΟΛΘ καθώς και του ΟΛΠ στερούνται πολιτικής νομιμοποίησης και αυτό πρέπει να το γνωρίζουν οι πάντες όπως και τις συνέπειες που αυτό δημιουργεί.

Οι εργαζόμενοι στα Λιμάνια θα συνεχίσουν με ΕΝΟΤΗΤΑ τον ΑΓΩΝΑ σε πολιτικό, νομικό και συνδικαλιστικό επίπεδο μαζί με τις αυτοδιοικητικές δυνάμεις, τις κοινωνικές δυνάμεις και τους παραγωγικούς φορείς για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ των σχεδίων ιδιωτικοποίησης - ξεπουλήματος των ΟΛΠ – ΟΛΘ.

ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΑΙΠΕΔ ΣΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Σάββατο, 12 Απριλίου 2014

Ο "Ολυμπιακός" ξεκίνησε, από το .... Λιμάνι του !!


Συνάντηση με εργαζομένους στον ΟΛΠ είχε το μεσημέρι της Παρασκευής, ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης. 

Αφού άκουσε τα προβλήματά τους, κατέστησε  σαφές ότι για τον συνδυασμό του πρώτη προτεραιότητα είναι να δημιουργηθούν θέσεις απασχόλησης στον Πειραιά και σε αυτό σημαντικό ρόλο έχει θάλασσα και το λιμάνι. 

«Ο Πειραιάς δεν έχει ανάγκη μόνο τα αυτονόητα. Είναι χρήσιμα, αλλά όχι αρκετά» δήλωσε ο Γιάννης Μώραλης:

«Είναι ώρα η πόλη μας να κάνει ένα βήμα μπροστά, να αξιοποιήσει τα πλεονεκτήματά της στο χώρο της ναυτιλίας, του τουρισμού, των μεταφορών με ένα βασικό στόχο: τη δημιουργία θέσεων εργασίας, πράγμα που μπορεί να γίνει μόνο με σχέδιο και γνώση. Αυτό είναι το πρώτο και κύριο ζητούμενο σήμερα. Συζητήσαμε με εργαζόμενους του ΟΛΠ, ανταλλάξαμε απόψεις και από κοινού συμφωνήσαμε το προσεχές δεκαήμερο να πραγματοποιηθεί μια δεύτερη συνάντηση» συμπλήρωσε.