Σελίδες

Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2013

Ο τ. Πρόεδρος του ΟΛΠ, πρόεδρος στο ..... ΤΑΙΠΕΔ !!


Ο κ. Κωνσταντίνος Μανιατόπουλος, μέχρι σήμερα Πρόεδρος του Δ.Σ. της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ Α.Ε.) και μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου του ΔΕΣΦΑ Α.Ε., προτείνεται από το Υπουργείο Οικονομικών για την προεδρία του ΤΑΙΠΕΔ.

Πριν τον διορισμό του θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία για τη διατύπωση γνώμης από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση το υπουργείο Οικονομικών.

Ο Κωνσταντίνος Σ. Μανιατόπουλος είναι πρώην Γενικός Διευθυντής Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. (Βρυξέλλες, 1986 – 1995).

Σήμερα είναι Πρόεδρος του Δ.Σ. της Εταιρίας Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ Α.Ε.) και Μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου του ΔΕΣΦΑ Α.Ε.


Είχε διατελέσει Πρόεδρος του ΟΛΠ (1998-2002), με Υπουργό Υ.Ε.Ν τον Στ. Σουμάκη.

Ο Κωνσταντίνος Σ. Μανιατόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα το 1941.

Ξεκίνησε η καταβολή των αναδρομικών οφειλών, του ΤΑΠΙΤ !! (για τους Συνταξιούχους)


Το Λιμάνι «πλημμύρισε» ...... όπερα !!


Περίπου δυο χιλιάδες θεατές παρακολούθησαν την ανοιχτή δοκιμή της Ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο λιμάνι του Πειραιά, την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου στις 18.00. Σ΄ένα γοητευτικό σκηνικό δίπλα στην θάλασσα, την ώρα του ηλιοβασιλέματος με μικρά και μεγάλα καράβια να περνούν στο λιμάνι, ο μαέστρος Ζαν Κριστόφ Σαρόν  κέρδισε το κοινό όχι μόνο με τις ικανότητές του στην διεύθυνση ορχήστρας αλλά και με τις περιγραφές και τις επεξηγήσεις που παρείχε...
Το πρόγραμμα της ανοιχτής δοκιμής περιλάμβανε αποσπάσματα από τις τρεις πρώτες παραγωγές της εφετινής σεζόν της ΕΛΣ, την "Σταχτοπούτα" του Ροσίνι, τον "Καρυοθραύστη" του Τσαϊκόφσκι, τον "Ριγκολέτο" του Βέρντι, ιστορίες για τους τρεις συνθέτες καθώς και άριες και ντουέτα που ερμήνευσαν οι σολίστες Βασίλης Καβάγιας,Βασιλική Καραγιάννη, Ειρήνη Καράγιαννη και Γιάννης Χριστόπουλος.
Εξίσου θερμή εξάλλου ήταν η υποδοχή της ανοιχτής πρόβας του μπαλέτου της Λυρικής Σκηνής στην παραλία Θεσσαλονίκης το απόγευμα της 26ης Σεπτεμβρίου. Με αφορμή τις δύο παραστάσεις του μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής "Ταξίδι στην Αιωνιότητα" (βασισμένο στις μουσικές της Ελένης Καραϊνδρου για τις ταινίες του Θόδωρου Αγγελόπουλου) στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, οι συντελεστές της παράστασης παρουσίασαν ένα σύντομο δρώμενο στην παραλία της μακεδονικής πρωτεύουσας, στο σημείο όπου συνήθιζε να κάνει γύρισμα ο σκηνοθέτης. Περισσότεροι από 1000 θεατές χειροκρότησαν την δράση η οποία έγινε σε συνεργασία με τα 48α Δημήτρια, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και τα Δημήτρια.

Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2013

Στον «αέρα» ο διακανονισμός ΟΛΠ-Cosco λόγω ΕΕ ??


Υπάρχει plan B και αυτό είναι η πώληση  του πλειοψηφικού πακέτου του ΟΛΠ μέσω ΤΑΙΠΕΔ.

Ερωτήματα, 23 στον αριθμό, και ενστάσεις  έχει η Ευρωπαϊκή Ένωση όσο αφορά τον φιλικό διακανονισμό μεταξύ  ΟΛΠ Cosco που άναψε το πράσινο φως στους Κινέζους να κατασκευάσουν την δυτική πλευρά της προβλήτας ΙΙΙ και να την εκμεταλλευτούν.  Η Ελλάδα πρέπει να αποδείξει και πως προχωράει η συμφωνία στο πλαίσιο του φιλικού διακανονισμού αλλά και πως και πόσο θα ζημιωνόταν αν δεν υπήρχε αυτή ο φιλικός διακανονισμός. Πάντως υπάρχει plan B και αυτό είναι η πώληση  του πλειοψηφικού πακέτου του ΟΛΠ μέσω ΤΑΙΠΕΔ.
 
Αυτό αποκάλυψε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου. 

«Η συμφωνία μπαίνει στην τελική διαπραγμάτευση και με την ΕΕ όπου θα είναι δύσκολη αφού θα αναδειχθούν κάποιες δυσκολίες για την έγκρισή της. Από την αρχή , από την πρώτη τοποθέτηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, στα εγκαίνια της ανατολικής πλευράς της  τρίτης προβλήτας όπου δόθηκε το πράσινο φως υπό δύο προϋποθέσεις: 

- Ότι αυτή η συμφωνία θα τελούσε  υπό την έγκριση των εσωτερικών αρχών και την Επιτροπή Ανταγωνισμού,  και βάση του  κανονισμό δημοσίων συμβάσεων και  την εν γένει πολιτική αποκρατικοποίησης που έχει συμφωνηθεί   με την ΕΕ. 
- Η ΕΕ μας έχει στείλει ερωτημάτων και θα απαντήσω ως εποπτεύων υπουργός αφού πάρω στοιχεία από  την ΣΕΠ-ΟΛΠ»

Και ο υπουργός Ναυτιλίας προσέθεσε: «Οι δύο εταιρείες θα πρέπει να  συμφωνήσουν σε κοινά οικονομικά δεδομένα για να στηρίξουν το αναμενόμενο όφελος αλλά και νομικά μέσα που καταδεικνύουν γιατί πρέπει να γίνει αυτή η συμφωνία και πως θα γίνει. Πιέζω να έχω αυτές τις απαντήσεις και ελπίζω μέχρι αύριο να τις έχω. Και ελπίζω να είναι ικανοποιητικές σε σχέση με τα ερωτήματα που τίθενται».

Ήδη ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς,  στις συναντήσεις που είχε την Τρίτη στις Βρυξέλλες συζήτησε το θέμα επέκτασης της σύμβασης ΟΛΠ-ΣΕΠ. Και αυτή τη συζήτηση θα τη συνεχίσει ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. 

«Δεν θέλω να είμαι ούτε υπεραισιόδοξος ούτε πεσιμιστής. Σε περίπτωση που δεν γίνει δεκτός ο φιλικός διακανονισμός  από την ΕΕ υπάρχει το σχέδιο αποκρατικοποίησης του ΟΛΠ μέσω της διάθεσης του πλειοψηφικού πακέτου του ΟΛΠ το οποίο έχει ενταχθεί στο χρονοδιάγραμμα του ΤΑΙΠΕΔ το οποίο πάει προς τα πίσω λόγω της διαβούλευσης με την ΕΕ. Από αυτό εξαρτάται το πόσο γρήγορα θα προχωρήσει η αποκρατικοποίηση». 


ΠΡΩΤΟΘΕΜΑ.gr

Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2013

Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2013

Αναμένοντας την τελική έγκριση, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ..........


Ξεκινά η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ ??


Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που τέθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου και έχει επεξεργαστεί το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, η δημοσίευση της πρόσκλησης έχει οριστεί για τις 27 Σεπτεμβρίου, ενώ η προεπιλογή των υποψήφιων μνηστήρων στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού θα γίνει στις 30 Οκτωβρίου.

Η υποβολή των προσφορών έχει προγραμματιστεί στις 20 Δεκεμβρίου, η ανακήρυξη του προσωρινού αποτελέσματος έχει οριστεί στις 20 Ιανουαρίου του 2014, ενώ η υπογραφή της σύμβασης βάσει του χρονοδιαγράμματος αναμένεται στα μέσα Φεβρουαρίου του 2014.
Το μοντέλο του διαγωνισμού για τον ΟΛΠ προβλέπει πώληση ποσοστού της τάξης του 67%, η τρέχουσα χρηματιστηριακή αξία του οποίου αποτιμάται περί τα 300 εκ. ευρώ, με τους Κινέζους να φέρονται διατεθειμένοι να προσφέρουν τίμημα της τάξης των 600-700 εκ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων, όμως, και των νέων επενδύσεων στο λιμάνι του Πειραιά.
Από το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου τονίζουν ότι, πέραν του τιμήματος που θα καταβάλει ο ενδιαφερόμενος αγοραστής για το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών του ΟΛΠ, θα υπάρχουν εγγυήσεις για την εκτέλεση επιπλέον επενδύσεων από τον επενδυτή που θα προκύψει, με στόχο την αναβάθμιση και την ανάπτυξη των υποδομών και των υπηρεσιών του λιμανιού, προκειμένου να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.
Παράλληλα, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Ναυτιλίας στην προκήρυξη του διαγωνισμού θα γίνεται σαφής αναφορά ότι τα τιμολόγια του ΟΛΠ θα τελούν υπό την τελική έγκριση της κυβέρνησης. Η κίνηση αυτή θεωρείται επιβεβλημένη -σύμφωνα με τις ίδιες πηγές-, προκειμένου να μην επαναληφθεί το παράδειγμα του διεθνούς αερολιμένα «Ελ. Βενιζέλος», με την ανεξέλεγκτη κατακόρυφη αύξηση των χρεώσεων.
Μετά την επίτευξη συμφωνίας με τον ΟΛΠ, οι Κινέζοι διαβεβαίωσαν εγγράφως για τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό ιδιωτικοποίησης, ωστόσο η κυβέρνηση αναμένει την τελική έγκριση για τον φιλικό διακανονισμό από την Κομισιόν, προκειμένου να ξεκινήσει η πρώτη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας με την πρόσκληση εκδήλωσης μη δεσμευτικού ενδιαφέροντος.
ΕΘΝΟΣ.gr

Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2013

Το χρονοδιάγραμμα για την πώληση του .... ΟΛΠ ??


Χρονοδιάγραμμα για την αποκρατικοποίηση της ΟΛΠ Α.Ε. έχει έτοιμο το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου και το αποκαλύπτει σήμερα το «business stories». Αποτελεί το πιο καυτό θέμα στο μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων αυτή την εποχή. Αποτελείται από 17 σημεία με συγκεκριμένες ημερομηνίες-προθεσμίες, τις οποίες ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης έχει στόχο να τηρήσει και προς αυτή την κατεύθυνση θα καταβάλει κάθε προσπάθεια. 
Κάποια βήματα έχουν γίνει ήδη, όπως θα διαπιστώσετε από την ημερομηνία που υπάρχει δίπλα σε κάθε βήμα του σχεδίου.

Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου 2013

Σύμβαση Παραχώρησης, απο τον ΟΛΠ και τα Duty Free Shops ......

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΟΛΠ

Σύμβαση Παραχώρησης για την εγκατάσταση σε χώρους των Διεθνών Τερματικών Σταθμών Επιβατών Κρουαζιέρας στα κτίρια του Λιμένος Πειραιά, προσυπέγραψαν σήμερα ο ΟΛΠ Α.Ε. και η εταιρία «ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΩΝ ΕΙΔΩΝ Α.Ε».
Η Σύμβαση Παραχώρησης αφορά:
(α) την παραχώρηση χώρων εντός του Διεθνούς Σταθμού Κρουαζιέρας “Θεμιστοκλής” στην περιοχή Θεμιστοκλέους-Παλατάκι.  
(β) Σύμβαση Παραχώρησης στους χώρους του Διεθνούς Σταθμού Κρουαζιέρας  “Μιαούλης” στο Κεντρικό Κτίριο του ΟΛΠ Α.Ε. και
(γ) Σύμβαση Παραχώρησης στους χώρους του Διεθνούς Σταθμού Κρουαζιέρας “Άγιος Νικόλαος” προσωρινά στο κτίριο “Μεραρχίας και Μιαούλη” Dock 7 και  μετέπειτα στο νέο υπό κατασκευή Σταθμό Κρουαζιέρας στον Άγιο   Νικόλαο/Παγόδα.
Οι Συμβάσεις Παραχώρησης αφορούν χώρους πωλήσεων και Αποθηκών, ισχύος αρχικά μέχρι το τέλος του 2015 με μηνιαίο αντάλλαγμα 5% επί του κύκλου εργασιών των Σταθμών.

Σκάνδαλο του ΟΛΠ
(Αναδημοσίευση απο Lykavitos.gr)

Να παρέμβει ο εισαγγελέας για το γιγαντιαίο σκάνδαλο του ΟΛΠ

Παραβιάζοντας κάθε έννοια νομιμότητας ο διοικητής του ΟΛΠ Γιώργος Ανωμερίτης αποφάσισε να κάνει ένα δώρο πολλών εκατομμυρίων ευρώ στην εταιρία Duty Free.
Με πρακτικές που παραπέμπουν στο βαθύ ΠΑΣΟΚ, ο κ. Ανωμερίτης υπέγραψε σύμβαση για τη παραχώρηση εγκαταστάσεων της Duty Free στη προβλήτα των κρουαζιερόπλοιων
Η διοίκηση του ΟΛΠ δεν φρόντισε να τηρήσει ούτε καν τα προσχήματα διενεργώντας διαγωνισμό, όπως άλλωστε υποχρεούται από το νόμο.
Χάρισε στη κυριολεξία την προβλήτα με απευθείας σύμβαση η οποία προβλέπει την εκχώρηση από τα Duty Free του 5% των εισπράξεων.
Το γιγαντιαίο σκάνδαλο, εκτός από τη ζημιά που προκαλεί στον ΟΛΠ, τσακίζει στη κυριολεξία και τα καταστήματα στον Πειραιά αφού οι τουρίστες των κρουαζιερόπλοιων θα κάνουν τις αγορές τους από τη προβλήτα.
Γι΄ αυτό είναι περίεργο που δεν έχει αντιδράσει μέχρι τώρα, ο λαλίστατος κατά τα άλλα, δήμαρχος Πειραιά κ. Μιχαλολιάκος.
Προφανώς οι πιέσεις των μεγαλόσχημων μετόχων της Duty Free και των διαπλεκόμενων νταβατζήδων που μεσολάβησαν για τη σύμβαση είναι πολύ ισχυρές.
Το λόγο έχει η δικαιοσύνη.

Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου 2013

Συμβαίνουν στο Λιμάνι . . . : Οι Εγγραφές Ξεκίνησαν και με πολύ καλές τιμές .......

Συμβαίνουν στο Λιμάνι . . . : Οι Εγγραφές Ξεκίνησαν και με πολύ καλές τιμές .......: Σας περιμένουμε να γνωρίσετε από κοντά την αρχαιότερη Ελληνική μαχητική τέχνη. Ημέρες και ώρες προπονήσεων καθημερινά από Δευτέρα εώς ...

Συμβαίνουν στο Λιμάνι . . . : Όλο και σαφή οδικό χάρτη της θαλάσσιας κεντρική επ...

Συμβαίνουν στο Λιμάνι . . . : Όλο και σαφή οδικό χάρτη της θαλάσσιας κεντρική επ...: Έμφαση στην παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη, η Κίνα Shipping γλιστρήσει το σπάσιμο   ο δημοσιογράφος Anna   μετά την οικονομική κρίση εποχή, ...