Σελίδες

Σάββατο, 31 Αυγούστου 2013

Ένταξη ΟΛΩΝ των πτυχιούχων Τεχνικών Λυκείων, στην ΔΕ3 κατηγορία στον ΟΛΠ !!


Μετα την τελεσίδικη Απόφαση του Αρείου Πάγου και κατ΄απαίτηση του 
ΕΝΙΑΙΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΟΛΠ, 
θα ενταχθούν ΟΛΟΙ οι πτυχιούχοι Τεχνικών Λυκείων (συγκεκριμένων ειδικοτήτων) 
στην ΔΕ 3 κατηγορία.
Η ένταξη τους θα γίνεται κατόπιν ΑΙΤΗΣΕΩΝ των ενδιαφερομένων, 
στην Δ/νση Ανθρ. Δυναμικού ΟΛΠ τις επόμενες ημέρες.

Επίσης, εξετάζεται απο τον Νομικό Σύμβουλο του Συνδυασμού μας, η ένταξη των Πτυχιούχων ΤΕΕ Β΄κύκλου και των ΙΕΚ, στην ΔΕ3 κατηγορία.

Υ.Γ.  
Καλό θα είναι, κάποιοι που δεν γνωρίζουν το αντικείμενο και κάποιοι που πάνε να το καπηλευθούν (αφού ήταν αντίθετοι) να ΣΩΠΑΣΟΥΝ !!

Οι Συνάδελφοι ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ, για τον εικοσαετή αγώνα αυτών που τα διεκδίκησαν και δικαιώθηκαν για  άλλη μία φορά !!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ 
ΕΝΙΑΙΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΟΛΠ

Είμαστε ........ ΕΣΕΙΣ !!

Τον κερδοφόρο ΟΛΠ, πάτε να πουλήσετε ??


Αύξηση κερδών προ φόρων κατά 92,54% (3.729.941 Ευρώ έναντι 1.937.186 το 2012) και αύξηση κερδών μετά από φόρους κατά 208,64% (3.456.897 Ευρώ έναντι 1.120.048 του 2012) παρουσίασε κατά το α΄ εξάμηνο 2013 ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς.

          Τα αποτελέσματα του α΄ εξαμήνου 2013 είναι τα καλύτερα μετά το 2007, αφού οι οικονομικές επιδόσεις της εταιρίας συνεχώς βελτιώνονται. Το τρίτο τρίμηνο 2013 αναμένεται να είναι ακόμη θετικότερο στα έσοδα και την κερδοφορία λόγω κρουαζιέρας.

            Η εταιρία μετά την ολοκλήρωση των υποδομών στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων (Προβλήτας Ι), έστρεψε τις πολιτικές της στους τομείς κρουαζιέρας και car-terminal. Ολοκληρώθηκε η ανακαίνιση του A΄ ΔιεθνούςTerminal (Μιαούλης) και άρχισε να λειτουργεί ο Β΄ Διεθνής Σταθμός (Θεμιστοκλέους) εξυπηρετώντας μέχρι και 24.000 επιβάτες κρουαζιέρας ημερησίως.

Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2013

100.000 ευρώ για το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, απο τον ΟΛΠ !!


Σημαντική πρωτοβουλία απο την Διοίκηση του ΟΛΠ, στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης του Οργανισμού.
Ο ΟΛΠ πλέον συμμετέχει ενεργά στα δρώμενα του Πειραιά !
Είναι γεγονός ότι η χορηγία των 100.000 από τον ΟΛΠ για την επαναλειτουργία του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, αποτελεί μια σημαντική οικονομική ανάσα και βέβαια μια έμπρακτη στήριξη στο πολιτιστικό γεγονός της δεκαετίας για τον Πειραιά.

Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2013

Σκοντάφτει η νέα επένδυση της Cosco, στο Λιμάνι του Πειραιά ??


Έντονη δυσαρέσκεια φαίνεται να προκαλεί στη μητρική της Piraeus Container Terminal (PCT) που εκμεταλλεύεται τους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του ΟΛΠ, Cosco Pacific, το γεγονός ότι δύο μήνες μετά την εξαγγελία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για νέα επένδυση ύψους 224 εκατ. ευρώ της Cosco Group για την επέκταση της κινεζικής εταιρείας στην Ελλάδα προς το δυτικό τμήμα του λιμανιού και την υπογραφή του μνημονίου μεταξύ ΟΛΠ και PCT για φιλικό διακανονισμό αναφορικά με την αναστολή καταβολής του ετήσιου εγγυημένου ανταλλάγματος προς τον ΟΛΠ, λίγη πρόοδος έχει σημειωθεί.

Σάββατο, 24 Αυγούστου 2013

Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ: Η ώρα των ....... Λιμανιών !!


Στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων έχουν καταλήξει ότι τα Λιμάνια του Πειραιά, της Θεσσαλονίκης και της Αλεξανδρούπολης, συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον για το σύνολο των δραστηριοτήτων τους. 
Πηγές του Ταμείου αφήνουν να εννοηθεί ότι θα επιλέγει η λύση της απευθείας πώλησης πλειοψηφικού ποσοστού στους ενδιαφερομένους που θα συμμετάσχουν στους σχετικούς πλειοδοτικούς διαγωνισμούς και δεν θα ακολουθήσει την οδό της παραχώρησης επιμέρους δραστηριοτήτων. 
Το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης εκτιμάται ότι μπορεί να βρεθεί στο επίκεντρο του μετώπου των ιδιωτικοποιήσεων τις επόμενες εβδομάδες, καθώς ο εν λόγω διαγωνισμός μάλλον θα προηγηθεί εκείνου για τον ΟΛΠ.
Αιτία είναι οι καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης μεταξύ ΟΛΠ και Cosco, αναφορικά με την πρόθεση της τελευταίας να προβεί σε νέα επένδυση ύψους 226 εκατ. ευρώ, για την επέκταση του δυτικού τμήματος του Προβλήτα ΙΙΙ, με αντάλλαγμα την αναστολή της καταβολής ελάχιστου ανταλλάγματος για κάποια χρόνια. 
Επίσης ο ΟΛΘ, έχει συγκεντρώσει το υψηλότερο ενδιαφέρον μεταξύ των επενδυτών. 
Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τον ΟΛΘ έχουν εκφράσει κυρίως στρατηγικοί επενδυτές από την Ασία-Απω Ανατολή και την Ευρώπη. Όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα συμμετείχαν σε διαγωνισμό για την παραχώρηση της δραστηριότητας διαχείρισης εμπορευματοκιβωτίων, που συγκεντρώνει και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, και δευτερευόντως και για την παραχώρηση της δραστηριότητας γενικού φορτίου. Ενδιαφέρον έχει εκφραστεί και για τη δραστηριότητα της κρουαζιέρας.
Ανάλογη λύση προκρίνεται και για τον ΟΛΠ, όπου επίσης το ενδιαφέρον που καταγράφεται αφορά το σύνολο των δραστηριοτήτων του λιμανιού. Η μεγαλύτερη ζήτηση εκφράζεται για τις δραστηριότητες του σταθμού εμπορευματοκιβωτίων, τον σταθμό διακίνησης οχημάτων και το λιμάνι της κρουαζιέρας. Ενδιαφέρον υπάρχει και για τη διακίνηση επιβατών/οχημάτων προς τη νησιωτική χώρα, ενώ το μικρότερο ενδιαφέρον συγκεντρώνει η δραστηριότητα γενικού φορτίου.
Τώρα όσον αφορά τα λιμάνια της Πάτρας, της Ηγουμενίτσας, της Κέρκυρας, της Ελευσίνας, του Λαυρίου, της Ραφήνας, της Αλεξανδρούπολης, της Καβάλας, του Βόλου και του Ηρακλείου που το ΤΑΙΠΕΔ ελέγχει το 100% εξετάζεται το μοντέλο για κάθε περίπτωση ή ακόμα και τη λύση της μαζικής παραχώρησης, εφόσον υπάρξει σχετικό ενδιαφέρον. 
Το ενδιαφέρον είναι δεδομένο για την Ηγουμενίτσα , το Ηράκλειο και τον Βόλο. Δυσκολίες συναντούν και τα περιφερειακά λιμάνια της Αττικής, καθώς τόσο στο Λαύριο όσο και τη Ραφήνα και την Ελευσίνα καθώς το ΤΑΙΠΕΔ δεν εντοπίζει σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον για καμία από τις δραστηριότητες τους.

Πέμπτη, 8 Αυγούστου 2013

<< Πάγος >> στις μειώσεις μισθών, στην ΕΑΒ!!


«Παγώνουν» οι μειώσεις των αποδοχών των εργαζομένων της ΕΑΒ με δικαστική απόφαση, που κρίνει αντισυνταγματική όχι μόνο τη νομοθετική κατάργηση των επιχειρησιακών συλλογικών συμβάσεων, αλλά και «την ισοπεδωτική εξομοίωση» των εργασιακών τους όρων με εκείνους που ισχύουν σε οποιαδήποτε δημόσια υπηρεσία.

ΣΔΟΕ .... watch