Σελίδες

Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2012

Επιστολή, για το Δίκτυο Εργαζομένων του ΟΛΠ !


Προς δίκτυο αλληλεγγύης εργαζομένων στον ΟΛΠ
Αγαπητοί φίλοι
 Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την προσφορά σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στο κοινωνικό μας παντοπωλείο.
Αυτή η συμπαράσταση και η αλληλεγγύη είναι για μας πολύ
σημαντική.Μας συγκινεί και μας δίνει κουράγιο η συμπαράσταση σας γιατί πιστεύουμε, ότι το σημαντικό σʼ αυτή τη βάρβαρη κοινωνική πραγματικότητα που ζούμε είναι η ανάπτυξη δεσμών αλληλεγγύης ανάμεσα στους ανθρώπους, ώστε κανείς να μην είναι μόνος του σ΄αυτούς τους δύσκολους καιρούς της κρίσης.
Σας ευχαριστούμε πολύ
  Οι εκπαιδευτικοί και οι σύλλογοι γονέων
του 5ου και του 22ου Δημ. Σχ. Κερατσινίου,
του 12ου και του 20ου Νηπιαγωγείου


Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2012

Καλό ταξίδι, Μανώλη ...........Ο φίλος και συνάδελφος μας Μανώλης Μαρκετάκης, δεν είναι πια μαζί μας ....

Έφυγες τόσο γρήγορα φίλε μας,

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ......... Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΟΛΠΔίκτυο αλληλεγγύης εργαζομένων στον ΟΛΠ

Εκτός από το Δίκτυο προϊόντων μία εξίσου σημαντική αν όχι σημαντικότερη δράση του δικτύου αλληλεγγύης είναι να υιοθετεί κάθε μήνα ένα διαφορετικό σχολείο.  Ειδικότερα αναφερόμαστε στα σχολεία των παραλιμένιων δήμων που οι μαθητές και κατ΄επέκταση οι οικογένειές τους αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης.  Σε επαφή με το Διδάσκοντες, μαθαίνουμε τις ανάγκες τους και προσπαθούμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας να συμβάλλουμε στην αντιμετώπισή τους. 
Γιατί αυτή η επιλογή:
Ολοι θυμόμαστε τις λιποθυμίες μαθητών ή τα προβλήματα που ο υποσιτισμός δημιουργεί στην ικανότητα συγκέντρωσης και παρακολούθησης των μαθημάτων στο σχολείο.  Οι δάσκαλοι συνειδητοποίησαν ότι προκειμένου να κάνουν τη δουλειά τους, έπρεπε πρώτα να σιτήσουν ορισμένους μαθητές τους.  Ετσι πήραν την πρωτοβουλία και δημιούργησαν δίκτυα αλληλεγγύης μέσω των οποίων, προμηθεύουν τρόφιμα τις οικογένειες των μαθητών τους που έχουν ανάγκη.  Οι οικογένειες στηρίζονται υλικά αλλά κυρίως ψυχολογικά μέσα από αυτή τη δράση.  Αυτά τα δίκτυα θα ενισχύσουμε. 

Το πρώτο σχολείο που θα υιοθετήσουμε είναι το 5ο -22ο Δημοτικό Σχολείο Δραπετσώνας-Κερατσίνιου.  Το δίκτυο αλληλεγγύης του σχολείου το διαχειρίζονται από κοινού δάσκαλοι, γονείς και μαθητές και για 3η συνεχή χρονιά, υποστηρίζει 33 οικογένειες.  Σε αυτό το δίκτυο γινόμαστε αρωγοί.


Την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου
θα συγκεντρώσουμε ανά χώρο δουλειάς,
ζυμαρικά, όσπρια, αλεύρι, μπισκότα, γάλα εβαπορέ, ζάχαρη.
Τα παραπάνω προϊόντα καταγράφονται και μεταφέρονται στο σχολείο.  Οποιος συνάδελφος θέλει να συμμετάσχει σε αυτή τη διαδικασία είναι καλοδεχούμενος.
Αυτή τη φορά υπεύθυνοι για το συντονισμό της διαδικασίας είναι:

Για τα κεντρικά: Καψάλη Αλεξάνδρα, Παντελής Καζατζής
Τα προϊόντα συγκεντρώνονται και καταγράφονται στο γραφείο 129, στο ισόγειο του κτιρίου

Για τον Επιβατηγό Σταθμό Κρουαζιέρας: Κατερίνα Τσιαντούλη
Τα προϊόντα συγκεντρώνονται στο Εποπτείο Αίθουσας

Για τη Ζώνη: Γιάννα Ρουχά

Για το Σ.ΕΜΠΟ: Βασίλης Παρθένης και Λάμπρος Καραχάλιος
Τα προϊόντα συγκεντρώνονται στο γραφείο του σωματείου που βρίσκεται στο Ισόγειο του κτιρίου στο διάστημα μεταξύ 12.00 με 2.00 το μεσημέρι.

Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2012

Αυτοί, τα ΧΑΡΑΤΣΙΑ τους και τους ΦΟΡΟΥΣ τους, εμείς ............


Μετά από Ερωτήσεις και Αιτήματα πολλών Συναδέλφων,
Σας κοινοποιούμε, τις δύο Δηλώσεις Αδυναμίας Πληρωμής:
  1. Για την ΔΕΗ της περιοχής σας ( Διαμαρτυρία - Πρόσκληση - Δήλωση ) και 
  2. Για την Εφορία σας (Δήλωση Αδυναμίας Πληρωμής Φόρων, Έκτακτων εισφορών, Χαρατσιών κλπ.)
Τις συμπληρώνουμε και τις καταθέτουμε και τις δύο ξεχωριστά !

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ


Κυριακή, 14 Οκτωβρίου 2012

Αναδιάταξη του συνδικαλιστικού κινήματος .....


Άρθρο του Ανδρέα Κολλά  μέλος της Ε.Ε. της ΓΣΕΕ )

Το συνδικαλιστικό κίνημα είναι ο σύνδεσμος μεταξύ του ατόμου και των ανθρώπων δίπλα του, μεταξύ ομάδας και κοινωνίας. Μεταξύ χειρωνακτικής και διανοητικής εργασίας. Άρα ο στόχος του συνδικαλιστικού κινήματος είναι να ξανασυναντήσει τις πιο βαθιές φιλοδοξίες της εργατικής τάξης μέσα από καθημερινούς αγώνες ενάντια στην απληστία της αγοράς. Πρέπει να συνομιλήσουμε και να διαμορφώσουμε σταθερές συμμαχίες με κοινό στόχο τη δημιουργία μετώπου που θα αποτελέσει αντίβαρο στις νεοφιλελεύθερες στρατηγικές που συνθλίβουν τα πάντα στο πέρασμά τους. Το συνδικαλιστικό κίνημα έχει καθυστερήσει πολύ στο να λύσει ζητήματα επικοινωνίας και οργανωτικής αναδιάρθρωσης.

Μετά από δύο οργανωτικά συνέδρια ΓΣΕΕ, δυστυχώς το οργανωτικό, διοικητικό, λειτουργικό σύστημα που διέπει το συνδικαλιστικό κίνημα βρίσκεται σε αναντιστοιχία με τις πραγματικές του ανάγκες.
Η λογική "όλοι μαζί και χώρια" δεν μπορεί να συνεχιστεί, ιδιαίτερα σήμερα που η οικονομική κρίση και η ανεργία ισοπεδώνουν τις θεμελιακές κατακτήσεις μας.
Η λύση είναι φανερή: συνέχιση του αγώνα για ανατροπή αυτής της πολιτικής σε Ελλάδα και Ε.Ε. και άμεση αναδιοργάνωση του συνδικαλιστικού κινήματος. Χωρίς διαχωρισμούς ή αντιπαράθεση, χωρίς πολλά λόγια, διότι υπάρχει ανάγκη να απομυθοποιηθεί το πρότυπο που υποβάλλει ότι συνδικαλιστής σημαίνει βολεμένος.
Προτείνω μια βαθιά, ριζοσπαστική μεταρρύθμιση του συνδικαλιστικού κινήματος. Αυτό σημαίνει την ανατροπή της υπάρχουσας δομής και λειτουργίας του.
Συγκεκριμένα:
- Τη συγχώνευση των 176 Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών σε 13 περιφερειακές συνδικαλιστικές οργανώσεις. Τα υπάρχοντα γραφεία Ε.Κ. και Ομοσπονδιών θα παραμείνουν ως γραφεία εξυπηρέτησης εργαζομένων για διεκπεραίωση αιτημάτων εργαζομένων, π.χ. σχηματισμό φακέλου για σύνταξη κ.λπ.
- Τη μετατροπή των πρωτοβάθμιων σωματείων σε εργασιακά συμβούλια.
- Τη θεσμοθέτηση περιφερειακής ΣΣΕ άρα θα έχουμε την ΕΓΣΣΕ και ΠΣΣΕ.
Οργανωτική διάταξη: ΓΣΕΕ - ΠΣΟ - ΕΡΓ. ΣΥΜ.
Στην αναμόρφωση του συνδικαλιστικού κινήματος θα περιλαμβάνονται επίσης η διενέργεια πανελλαδικών δημοψηφισμάτων, η συλλογή υπογραφών βάσει του Συντάγματος και ως μέσου παρέμβασης του συνδικαλιστικού κινήματος σε ιδιαίτερα σημαντικές κοινωνικοοικονομικές συνθήκες όπως σήμερα.
Πιστεύω στην ανάγκη ενός ισχυρού συνδικαλιστικού κινήματος με ενότητα, αποτελεσματικότητα και διαφάνεια.
Θεωρώ ότι για την υλοποίηση αυτής της ριζοσπαστικής πρότασης απαιτείται ευρεία κινητοποίηση των δυνάμεων της εργασίας.
Οφείλουμε να διαμορφώσουμε ένα νέο ξεκίνημα με συλλογική δράση, χωρίς σιωπή και τυφλή υπακοή και αβεβαιότητα.
Έχοντας επίγνωση ότι με αυτή την παρέμβαση θα υπάρξουν αρκετοί που θα βρουν ευκαιρία για πολλά λόγια προκειμένου να μη γίνει και πάλι τίποτα.
Απο την εφημερίδα ΑΥΓΗ

Υ.Γ. Περιμένουμε τα σχόλια σας

Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2012

Μελανά σημεία στη σύμβαση παραχώρησης του Προβλήτα ΙΙ του ΣΕΜΠΟ


Με επιστολή της 11.07.2012,  που αναδημοσιεύεται στην αυθεντική γλώσσα του κειμένου στις σελίδες που ακολουθούν την παρούσα περίληψη,  η Επιτροπή κοινοποίησε στην Ελλάδα την απόφασή της να κινήσει τη διαδικασία που προβλέπεται στο άρθρο 108  παράγραφος 2  της Συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με το προαναφερόμενο μέτρο ενίσχυσης.
Τα ενδιαφερόμενα μέρη μπορούν να υποβάλουν τις παρατηρήσεις τους σχετικά με το μέτρο για το οποίο η Επιτροπή κινεί τη διαδικασία μέσα σε ένα μήνα από την ημερομηνία δημοσίευσης της παρούσας περίληψης και της επιστολής που ακολουθεί. 
Όλη η δημοσίευση βρίσκετε στον παρακάτω σύνδεσμο:


Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης


Θα ξεχωρίσω μέρος της Αξιολόγησης των παρατηρήσεων της Επιτροπής:
"Η Επιτροπή έχει επιφυλάξεις για το κατά πόσον τα μέτρα αυτά απορ­ρέουν άμεσα από τις βασικές αρχές του ελληνικού φορολογικού συστήματος και κατά πόσον δικαιολογούνται από τη φύση και το
γενικό πλαίσιο του ελληνικού φορολογικού συστήματος.  Επιπλέον, η Επιτροπή έχει επιφυλάξεις για το κατά πόσον αυτά τα μέτρα ενίσχυσης μπορούν να θεωρηθούν συμβατά βάσει των άρθρων 107  παράγραφος 3  στοιχείο α)  και 107  παράγραφος 3  στοιχείο γ)  της ΣΛΕΕ."
Και στην υποσημείωση αναφέρει:

Σύμφωνα με το άρθρο 14  του κανονισμού του Συμβουλίου  (ΕΚ)  αριθ. 659/1999,  κάθε παράνομη ενίσχυση μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο ανάκτησης από τον αποδέκτη της.

Πέμπτη, 4 Οκτωβρίου 2012

ΣΚΑΝΔΑΛΟ... ΑΜΙΣΘΙΑΣ ΣΤΟΝ ΟΛΠ!Γράφει ο "Πειραιώτης"
Αγαπητό Fimotro,
Δυστυχώς, οι πολιτικοί και τα στελέχη αυτής της χρεωκοπημένης χώρας συνεχίζουν να πολιτεύονται σαν να μην έχει αλλάξει τίποτα, σαν να μην έχουν φέρει τη χώρα στο χείλος της καταστροφής. Στις 8 Αυγούστου...
ανακοινώθηκε ότι «με απόφαση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο Νίκος Αναστασόπουλος ορίζεται ως συντονιστής για την επίλυση του προβλήματος των Ναυπηγείων. Πρώτη προτεραιότητα του κ. Αναστασόπουλου, που θα προσφέρει τις υπηρεσίες του αμισθί, θα είναι η κατάθεση εισήγησης στην Κυβέρνηση, ώστε στη συνέχεια να αντιμετωπιστεί το θέμα σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και όλους τους εμπλεκόμενους». Ε λοιπόν ο ….αμισθί πληρώνεται!!! Φρόντισε για αυτό ο ΟΛΠ και ο Ανωμερίτης!!
Πέρασε απόφαση στο Δ.Σ του ΟΛΠ της 24ης Σεπτεμβρίου (αριθμ. 153) εν κρυπτώ (εκτός ημερησίας διάταξης) για κάλυψη κόστους συμβουλευτικής ομάδας του Αναστασόπουλου! Για 3 μήνες δουλειά 70.000 ευρώ + ΦΠΑ! Η συμβουλευτική ομάδα αποτελείται από 3 μέλη εκ των οποίων ο Μέης Ι. και η Μίσσιου Α. είναι εκ των ….αλήστου μνήμης συμβούλων του Αναστασόπουλου όταν ήταν Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΠ. Αλήθεια, οι αρκετοί εναπομείναντες πρώην σύμβουλοι σας κ. Αναστασόπουλε πότε θα αποκατασταθούν; Επίσης η ομάδα θα υποστηριχθεί από την δικηγορική εταιρεία Φορτσάκης – Διακόπουλος – Μυλογιάννης και Συνεργάτες! Τι θα κάνει η δικηγορική εταιρεία και με ποια διαφανή διαδικασία επελέγη και από ποιόν. Ο Ανωμερίτης ξεχνώντας ότι διοικεί μια ανώνυμη εταιρεία εισηγμένη στο χρηματιστήριο, πως ξοδεύει τα χρήματα των μετόχων για έργο που αφορά τον εθνικό σχεδιασμό στο τομέα της Ναυπηγοεπισκευής – σε ένα βαθμό μόνο τον αγγίζει. Γνωρίζουν τα αρμόδια Υπουργεία Ανάπτυξης και Ναυτιλίας ότι ο ένας είναι αμισθί αλλά οι κολλητοί του σύμβουλοι θα μοιραστούν 70.000 ευρώ; αν γνωρίζουν γιατί δεν καλύπτουν την δαπάνη που καθ’ ολοκληρία της αφορά; Γιατί ο ΟΛΠ ψάχνει γραφεία και laptop για τους επανακάμψαντες από την πίσω πόρτα συμβούλους; Ε, λοιπόν αν ο Πρωθυπουργός δεν θέλει να τον εκθέτουν με διάφορα τεχνάσματα και ντρίπλες οι διάφοροι παρατρεχάμενοί του τότε πρέπει να αποκαταστήσει το κύρος του παρεμβαίνοντας αποφασιστικά.

Απο το Fimotro