Σελίδες

Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2012

Συμφωνία ΥΕΝ –ΤΑΙΠΕΔ, για "γρήγορη νίκη" στα Λιμάνια !!!


«Με ταχύτατους ρυθμούς προκειμένου να καταφέρουν μια γρήγορη νίκη» στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων των λιμανιών συμφώνησαν να προχωρήσουν ο υπουργός Ναυτιλίας Κωστής Μουσουρούλης και ο  διευθύνων  σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Κώστας Μητρόπουλος κατά την συνάντηση τους για το θέμα αυτό. Ειδικότερα και υπό την πίεση και των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν ήδη περάσει για την αξιοποίηση των λιμανιών αλλά και με δεδομένη την πρόθεση του υπουργού να φέρει γρήγορα αποτελέσματα εκτιμάται ότι τον Οκτώβριο θα γίνουν οι πρώτες προκηρύξεις για ΟΛΠ και ΟΛΘ οι οποίες όπως όλα δείχνουν θα αφορούν συμβάσεις παραχώρησης και όχι πώλησης μετοχών. 

Εν τω μεταξύ ο γενικός γραμματέας Λιμενικής Πολιτικής Θ. Πάλλης μιλώντας στην ΓΣ του ΟΛΘ ανέφερε πως «είμαστε αρκετά μακριά από ενδεχόμενη αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος των λιμανιών» και έδειξε προς την κατεύθυνση των παραχωρήσεων ενώ νωρίτερα στην εβδομάδα και ο υπουργός ναυτιλίας διατύπωνε την προτίμησή τους στο μοντέλο παραχωρήσεων. 

Την ίδια ώρα όλα δείχνουν ότι ο ΟΛΠ θα συγκεντρώσει μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον στα πρότυπα της σύμβασης με την COSCO. Η διακίνηση φορτίων στον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων του Ο.Λ.Π. Α.Ε. (Σ.ΕΜΠΟ Ι που ελέγχεται από την εισηγμένη και όχι την Cosco)  κατά το πρώτο 5μηνο του 2012 παρουσίασε αύξηση 54,9% και διακινήθηκαν 293.874 ΤΕU’s έναντι 189.706 το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Η στρατηγική για μετατροπή του ΟΛΠ Α.Ε. σε λιμάνι κόμβο (hub) διακίνησης in transit φορτίων δείχνει να αποδίδει  τόσο  όσο και αλλού... Την ίδια ανοδική πορεία ακολουθούν και το car–terminal και η κρουαζιέρα, τα αποτελέσματα των οποίων θα παρουσιασθούν στον απολογισμό εξαμήνου την επόμενη εβδομάδα.

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΠ Α.Ε. κ. Γιώργος Ανωμερίτης: «παρά τη βαθειά κρίση στις μεταφορές φορτίων και τη μείωση των εισαγωγών-εξαγωγών στην χώρα, ο Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων του Ο.Λ.Π. Α.Ε., ενισχυμένος με νέα μηχανήματα, γερανογέφυρες και λογισμικό, συνεχίζει την ανοδική του πορεία μετά την κρίση του διαχωρισμού των Προβλητών το 2009.. Η αύξηση αυτή μαζί με την επίσης αυξητική πορεία της ΣΕΠ Α.Ε. μετατρέπουν το Λιμάνι του Πειραιά σε βασικό κόμβο της Ευρώπης».Πηγή:www.capital.gr

Σάββατο, 23 Ιουνίου 2012

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΠΟΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟ ΘΕΡΟΣ
Με την έναρξη της θερινής περιόδου, επισημαίνουμε την υποχρέωση του εργοδότη για τη λήψη των κατάλληλων τεχνικών και οργανωτικών μέτρων προκειμένου να αποφευχθεί η θερμική καταπόνηση των εργαζομένων, ιδιαίτερα σε περιόδους όπου επικρατούν συνθήκες καύσωνα, όπως αυτές οι περίοδοι προσδιορίζονται από την Ε.Μ.Υ.


Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, απαιτείται :
ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ 
- ΣΩΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (Σ.ΕΠ.Ε.) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΠΟΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.


Κυριακή, 10 Ιουνίου 2012

Η Δημοκρατία δεν έχει χρώμα. Ή τώρα ή ποτέ...

Κουραστικό μα αναγκαίο! 
Εμετικό μα σωτήριο! 
Επαναλαμβανόμενο, τις προηγούμενες φορές δίχως ουσία, στολισμένο από προδοσία, πολιτική αλητεία και πασπαλισμένο με αθέτηση πολιτικών υποσχέσεων! 
Σήμερα πια είναι επιβεβλημένο να συμμετέχεις στην εξέλιξη του αποτελέσματος των εκλογών. 
Τα ψέματα τέλειωσαν, ζούμε σε μια εμπόλεμη κατάσταση, μια οικονομική γερμανική κατοχή, 
μια εμφυλιακή ανταλλαγή πεποιθήσεων η οποία ταυτίζεται με την ωμή βία σε δημόσια θέα. 
Έχουμε από τη μια τους γνωστούς, γραφικούς πλέον, σοσιαλιστές να ζητιανεύουν την εξουσία και να μας τάζουν τα γνωστά πράσινα άλογα με πετραχήλια. Τώρα τους έπιασε να μας σώσουν; Ή μήπως πρέπει να "σώσουμε" κι άλλους Τσοχατζοπουλέους και τραπεζίτες; 
Από την άλλη μεριά οι φιλελεύθεροι. Αφού κατακερμάτισαν την ήδη σακατεμένη μετασημιτική Ελλάδα, 
αφού κατακτήσαμε το ρεκόρ γκίνες με 152 σκάνδαλα σε 154 εβδομάδες κυβέρνησης, 
κι αφού τελικά ανακαλύψαμε ποιοι και τι πραγματικά είναι αυτοί οι "σωτήρες πίσω απ' τα πολιτικά προσωπεία που ξεπουλούσαν καθημερινά την εθνική μας περιουσία στα ξένα επιχειρηματικά συμφέροντα, εφηύραν το νέο πολιτικό τους αρχηγό, με το απαραίτητο αποστασιακό του παρελθόν και τη φιλευσπλαχνία απέναντι στην αλόγιστη μετανάστευση μιας και στο βιογραφικό του έχει καταχωρηθεί το άνοιγμα των συνόρων κι η ανεξέλεγκτη εισροή μεταναστών από την Αλβανία! 
Αυτός λοιπόν, σήμερα, δηλώνει ότι θα διώξει τους λαθρομετανάστες! 
Μαζί με τον προηγούμενο σοσιαλιστή αρχηγό, μας πέρασαν τη θηλιά στο λαιμό θέτοντας τον πολύπαθο λαό μας κάτω από μνημονιακή επιτήρηση! 
Αυτοί (κι οι πρώην και νυν συνεργάτες τους) φρόνησαν και φρονούν σωστή την παραχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας στα καρτέλ των επιχειρηματιών. Δεν έχουν γνώση άραγε, ότι για να παράγεις ένα πρωτογενές πλεόνασμα, πρέπει οι ταμειακές μηχανές να είναι κρατικές; 
Πώς είναι δυνατόν να ευημερήσεις ως καταστηματάρχης όταν έχεις παραχωρήσει το ταμείο σου σε κάποιον τρίτο; Μήπως (λέω μήπως) στη χώρα της μίζας και της σπέκουλας, κάποιοι πήραν μίζα για να ξεπουλήσουν τα φιλέτα όσο όσο; Αυτούς θα ψηφίσω; Φορολογήθηκα, κόπιασα, έχτισα, δημιούργησα! 
Γιατί; Για να αναπτυχθεί η πατρίδα μου, να απολαύσω τις υποδομές και τους κόπους μου, ν' αφήσω κληρονομιά στα παιδιά μου, κι όχι για να τα ξεπουλήσεις εσύ και να πάρεις τη μίζα σου... 
Αν κοιτάξω πιο αριστερά θα δω αραχνιασμένους τους εκφραστές μιας αρτηριοσκληρωτικής ιδεολογίας, που τελικά βολεύτηκε στα πλαίσια του ευρωκομμουνισμού, δε θέλει να κυβερνήσει, θέλει μόνο να οργανώνει απεργίες και να εισπράττει χρήματα για ένα σπίτι το οποίο τελικά δε χωράει όλο το λαό, παρά μόνο τους λίγους κι εκλεκτούς. Το σπίτι του λαού! Δεν δέχεται τη διεύρυνση της σκέψης, δε δέχεται τη διαφορετικότητα, δεν έχεις λόγο αν δεν είσαι ταγμένος στο συνδικαλιστικό τους όργανο. 
Και μιας και φτάσαμε τόσο αριστερά ας πάμε δίπλα. 
Στη στροφή των 360 μοιρών τα δύο άκρα αντίθετα γειτνιάζουν! 
Μαυροντυμένοι, γυμνασμένοι μιλιταριστές, με μια διαφορετική άποψη στα πράγματα! 
Με ένα λεξιλόγιο 50-70 λέξεων, και με την πεποίθηση ότι όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος. 
Αλίμονό σου αν επιχειρηματολογήσεις κι εναντιωθείς στις αρχές του Φύρερ. 
Πέφτουν πάνω σου κατά εκατοντάδες και σε αφανίζουν. 
Αλήθεια, γιατί οι φουσκωτοί με τα μαύρα δεν κυνηγούν την αλβανική παρέα με τα καλάσνικοφ;
Επειδή όπως λεν είναι της άριας φυλής;
Τον πακιστανό απ' το φανάρι τον διώχνω κι εγώ ρε μάγκα, δε θέλω νταβατζή...

Με υποψιάζει βέβαια το γεγονός ότι όντας γερμανολάτρες, μην τυχόν είναι κάποιος γερμανικός δάκτυλος πίσω απ' αυτό ρε αδερφέ. Δηλαδή, τι θα ήταν στη Μέρκελ να χώσει αυτούς στο πολιτικό προσκήνιο της χώρας; Αποσταθεροποίηση θα γίνει που θα γίνει, άμα δηλαδή έχω και μια τρομοκρατία στο κοινοβούλιο θα με χάλαγε; Εξάλλου είναι πολύ πιο εύκολο να χτυπάς "από μέσα" και τώρα πλέον είναι πιο κοντά στην κοινή αποδοχή η ακροδεξιά. 
Το δρόμο τον άνοιξε στις περασμένες εκλογές ο γνωστός κωλοτούμπας και συγκυβερνών, αυτός ντε που σήμερα είναι στα όρια του αφανισμού, κι οι βουλευτές του μεταπήδησαν στους φιλελεύθερους... Για τον άλλο δε το χοντρούλη, τον γόνο γνωστής κι εύπορης οικογένειας, που σήμερα έγινε ανεξάντλητος Έλληνας τι να πω; Εξαντληθήκαμε κύριε!!! Όταν φορούσατε στη βουλή το μπλουζάκι που 'γραφε Greece is not for sale, είχατε ήδη διατελέσει υπουργός της φιλελεύθερης μνημονιακής κυβέρνησης. Είχατε ήδη υπογράψει φαρδιά πλατιά το ξεπούλημα του απίστευτα κερδοφόρου λιμανιού του Πειραιά. Είχατε πλήρη γνώση ότι ούτε η σύμβαση παραχώρησης ήταν προς κρατικό όφελος, ούτε η αποφορολόγηση του ξένου επενδυτή! Μήπως είναι ψέματα ότι στο πρώτο έτος χρήσης, αντί για να πάρουμε χρήματα, πληρώσαμε και 5 εκ ευρώ; 
Μήπως συγκαλύψατε ότι πίσω από θυγατρική του επενδυτή, βρίσκονται ηχηρά πολιτικοεπιχειρηματικά ονόματα, με επικεφαλή τον γαμπρό του αποστάτη βρυκόλακα; 
Με την κυρία του νομίζω είστε πολιτικοί αντίπαλοι εεε;;; Μα πως γίνεται αυτό; Αχάριστος πολιτικός κόσμος!!! Σαφώς οι ανεξάντλητοι Έλληνες γνωρίζουν τη δράση σας με τις off shore εταιρείες. 
(Κάτι τέτοιο ακούγεται) Κι αυτές σας οι δραστηριότητες για το ελληνικό καλό είναι; Τότε γιατί δε φορολογείστε όπως εγώ, εδώ;;; "Γιατί κύριε;;; Γιατί κύριε;;;" (Δανείστηκα την ατάκα από προεκλογικό σποτ)... 
Λοιπόν κυρίες και κύριοι! 
Τη Δημοκρατία τη γεννήσαμε, τη μεγαλώσαμε, την πληρώσαμε και την πληρώνουμε καθημερινά με αίμα! Δεν την καθαιρούμε με σφαλιάρες, δεν την τζογάρουμε στο βρωμοπολιτικό χρηματιστήριο των πολιτικοεπιχειρηματικών σας συμφερόντων, δεν τσιμπάμε πλέον το τυράκι σας και δεν πιστεύουμε τις μαλακισμένες σας "επιχηρηματολογίες". Δε μας τρομάζει η έξοδος από την Ευρώπη των καρτέλ, 
δε μας τρομάζει πλέον η πείνα με την οποία μας απειλείτε αν επιστρέψουμε στην Ελληνική Δραχμή! 
Δε φοβόμαστε ακόμα και τον μετεωρίτη που λέτε ότι θα πέσει στα κεφάλια μας αν γίνουν όλα τα παραπάνω. Πεινάσαμε στην Ευρώπη σας, αδικηθήκαμε, απαξιωθήκαμε, υπερφορολογηθήκαμε, ξεπουληθήκαμε!!! Ας πεινάσουμε ακόμα για λίγο, αλλά θα ξέρουμε ότι εργαζόμαστε για μας και τα παιδιά μας. Ας πεινάσουμε αλλά θα ξέρω ότι δεν αφήνω κληρονομιά 600 χρόνια μνημονίου! 
Είναι η τελευταία δημοκρατική ευκαιρία να τους διώξουμε! 
Δε χρειαζόμαστε ακραία καθεστώτα "για να ξεβρωμίσει ο τόπος". Θα προσλάβουμε καθαρίστριες! 
Δε θέλουμε τραμπούκους για να τους δείρουν. Είναι αμφίβολο! 
Θέλουμε δημοκρατικούς δικαστές για να τους καταδικάσουν. 
ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ! 
ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ !
ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΤΙΜΩΡΟΙ ΤΟΥΣ ! 
(Δείτε το δικαστικό παράδειγμα της απελευθέρωσης 
του νεαρού που σκότωσε τον Αλβανό διαρρήκτη) 
Η ΛΑΟΔΙΚΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ! 
 Δικάστε τους Δημοκρατικά την Κυριακή! 
Πιστέψτε σε σένα Έλληνα, όχι στις πολιτικές "παρθενογεννέσεις"...
       

Σάββατο, 9 Ιουνίου 2012

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ, ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΗ ΖΩΝΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ


Οι πιο κρίσιμες εκλογές που είχε ποτέ ο τόπος, δήλωσε πως θα είναι αυτές της 17ης Ιουνίου, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε ομιλία του στους εργαζόμενους της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης Περάματος.
Εξέφρασε ταυτόχρονα την αισιοδοξία ότι «στις 17 θα σταματήσουν να γράφουν μνημόνια και θα γράψει ιστορία ο λαός μας».
Αναφερόμενος στα προβλήματα στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για "κουφάρι", για μια νεκρή ζώνη, επιρρίπτοντας τις ευθύνες στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και επισήμανε ότι στις επικείμενες εκλογές «το δίλημμα είναι ή ΣΥΡΙΖΑ ή κοινωνική καταστροφή».
Το χάος έρχεται από τις 18, αν ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος συνεχίζουν να είναι στην κυβέρνηση του τόπου, δίνοντας την εξουσία στην τρόικα, στους τραπεζίτες, σε αυτούς που τους έδωσαν δισεκατομμύρια όλα αυτά τα χρόνια, στο μεγάλο κεφάλαιο για να συνεχίσει την ασυδοσία του, είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δήλωσε ότι έχει πλήρη επίγνωση των δυσκολιών.